Friderika
13 °C
29 °C

Nem vétett Bőhm és Kuzma

MTI
2006.07.11. 15:37

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága nem támogatta Bőhm András (SZDSZ) és Kuzma László (KDNP) képviselők mentelmi jogának felfüggesztését a testület keddi, zárt ülésén, közölte a bizottság elnöke, Géczi József Alajos. Bőhm Andrást egy fideszes képviselő jelentette fel, mert még a kampányban arról vitáztak, hogy "szabad-e határon túli magyarokat aktívaként alkalmazni (...) és mind a ketten azzal vádolták egymást, hogy székelyeket kértek segítségül".

Nem tartjuk indokoltnak, hogy a politikai közszereplők ilyen politikai vitákat büntető útra tereljenek, ezért a bizottság egyhangúlag úgy döntött, azt javasolja, hogy a képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel. Az ügyben a döntést az Országgyűlés fogja meghozni, tette hozzá.

Kuzma László (KDNP) képviselőt egy állampolgár jelentette fel a választási kampányban, mert "szerinte hamisan vádolja ő a másik felet, hogy zaklatta volna egy kampánysegítőjét, egy hölgyet". A hatóság bűncselekmény hiányában lezárta az ügyet, a bizottság pedig úgy látja, az eset nem ment túl a választási kampány heves vitáján, ezért nem javasoljuk a mentelmi jog felfüggesztését, mondta.