Judit
3 °C
7 °C

Nem vétett Bőhm és Kuzma

MTI
2006.07.11. 15:37

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága nem támogatta Bőhm András (SZDSZ) és Kuzma László (KDNP) képviselők mentelmi jogának felfüggesztését a testület keddi, zárt ülésén, közölte a bizottság elnöke, Géczi József Alajos. Bőhm Andrást egy fideszes képviselő jelentette fel, mert még a kampányban arról vitáztak, hogy "szabad-e határon túli magyarokat aktívaként alkalmazni (...) és mind a ketten azzal vádolták egymást, hogy székelyeket kértek segítségül".

Nem tartjuk indokoltnak, hogy a politikai közszereplők ilyen politikai vitákat büntető útra tereljenek, ezért a bizottság egyhangúlag úgy döntött, azt javasolja, hogy a képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel. Az ügyben a döntést az Országgyűlés fogja meghozni, tette hozzá.

Kuzma László (KDNP) képviselőt egy állampolgár jelentette fel a választási kampányban, mert "szerinte hamisan vádolja ő a másik felet, hogy zaklatta volna egy kampánysegítőjét, egy hölgyet". A hatóság bűncselekmény hiányában lezárta az ügyet, a bizottság pedig úgy látja, az eset nem ment túl a választási kampány heves vitáján, ezért nem javasoljuk a mentelmi jog felfüggesztését, mondta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?