Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Kétmilliós közbeszerzési bírság Debrecennek

MTI
2006.07.12. 14:59

A Közbeszerzési Döntőbizottság 2 millió forintra bírságolta a debreceni önkormányzatot a repülőtér irányítóberendezésére kiírt tender miatt. Az önkormányzat márciusban tett közzé közbeszerzési felhívást a városi repülőtér egységes irányító berendezésének létesítésére. A feladatot az ajánlatkérő hat pontba foglalta. Az első a hangkommunikációs vezérlő egység volt (ebből lett később a vita).

A Bács Trade Kft. mind a hat részre adott ajánlatot, és ötöt nyert. A kiírás 40 millió forintra becsülte a szállítás értékét, a nyertes cég - csökkentett tartalmú - ajánlata 39,3 millió forintot tartalmazott. A vesztes társaság azért fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, mert véleménye szerint nem voltak megfelelők a nyertes referenciái. Az előírt referenciával ugyanis csak az alvállalkozója, a Park Air Systems AS rendelkezett. A döntőbizottság arra a következtetésre jutott, hogy magának az ajánlattevőnek kellett rendelkeznie az előírt referenciával, így a nyertes ajánlat érvénytelen volt. Miután már a szerződést is megkötötték, a jogsértést orvosolni nem lehetett, így a döntőbizottság a 2 millió forintos bírságot találta helyénvalónak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?