Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz kommunista rendszert lát az EU-s pénzek elosztásánál

MTI
2006.07.12. 19:49

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerint a parlamentáris logika szempontjából erősen aggályos, hogy a miniszterelnök személyesen kívánja meghozni az uniós forrásokkal kapcsolatos döntéseket. Soproni sajtótájékoztatóján kijelentette, "Gyurcsány Ferenc egymagában akar dönteni az elkövetkezendő évek magyar fejlesztéspolitikájáról". Navracsics Tibor úgy vélekedett: ebben a helyzetben legitim az a kérés, hogy az európai uniós ügyek bizottsága kapjon előzetes tájékoztatást a miniszterelnök elképzeléseiről és munkamódszereiről.

"Megkértem az európai uniós ügyek bizottságában dolgozó fideszes és KDNP-s képviselőket, ha lehet, indítványozzák Gyurcsány Ferenc bizottsági meghallgatását, kérdezzék meg (...) milyen prioritások alapján (...) kíván dönteni az országba érkező fejlesztéspolitikai pénzekről" - hangoztatta. Szájer József európai parlamenti képviselő ezzel összefüggésben kijelentette: "nem lehet kommunista rendszerekre jellemző, diktatórikus módon elvégezni az uniós források elosztását".