Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

'Gondoskodó elbocsátásról' beszél a kormányszóvivő

MTI
2006.07.14. 15:48
A kormány pályamódosító programmal, képzési támogatással, külön munkaerőpiaci programmal segíti a közigazgatásból elbocsátottak boldogulását, azaz megjelenik a "gondoskodó elbocsátás" elve - mondta a kormányszóvivő pénteken Budapesten.

Az adófizetők pénzével való spórolás, az egyszerűbb ügyintézés bevezetése, színvonalas szolgáltatás nyújtása, ezeket a célokat tűzte ki a kormány maga elé, amikor belevágott a közigazgatás átalakításába - jelentette ki Batiz András.

A költségvetési intézmények száma 2007 január elsejétől első lépésben csaknem harminc százalékkal csökken. Emellett ésszerűsödik az intézmények belső felépítése és szervezete, valamint bevezetik a teljesítménybért.

Az elkövetkezendő időszakban mintegy 13 ezer 500 fővel csökken a minisztériumban és az igazgatási szerveknél dolgozók létszáma. A kormány pályamódosító programmal, képzési támogatással, külön munkaerőpiaci programmal segíti a közigazgatásból elbocsátottak boldogulását - emelte ki.