Lendvai: miért rajtunk vernék el a port?

MTI
2006.07.14. 21:11
Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője szerint nem fognak visszatükröződni az őszi önkormányzati választások eredményében a megszorító lépések, a felmérések szerint a lakosság 72 százaléka úgy gondolja, hogy bármelyik kormánynak meg kellene tennie ezeket. "Miért rajtunk vernék el a port?" - tette fel a kérdést a politikus péntek este a Magyar Rádiónak adott interjújában.

Arra a felvetésre, hogy az önkormányzati reform nem kapta meg az Országgyűlésben a szükséges kétharmados többséget, Lendvai Ildikó úgy reagált, hogy "a Fidesznél mindig később kezdődik a jövő", hiszen az Orbán-kormány 1998-as programjában is szerepelt a régiók létrehozása.

Lendvai Ildikó arra a felvetésre, hogy adóemelés helyett nagyobb állami kiadáscsökkentre lenne szükség, úgy reagált, hogy az ember mindig felfelé akar nézni, nem engednek az ellátások eddigi színvonalából, nem tudják elvenni a 13. havi nyugdíjat.

Lendvai Ildikó kérdésre válaszolva elmondta, hogy azért kerestek lehallgató készüléket az MSZP-frakció ülésén, mert elterjedt, hogy egy korábbi ülésről magnófelvétel készült.