Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baromfitartók demonstráltak Budapesten

MTI
2006.07.18. 14:32

Körülbelülk 100 baromfitartó demonstrált kedden Budapesten, a Jászai Mari és a Kossuth téren a madárinfluenza miatt keletkezett közvetlen károk mielőbbi ellentételezése, valamint a közvetett károk felmérése, elismerése érdekében. Az állattartók a demonstráció szervezéséhez igénybe vették a Fideszhez köthető Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) támogatását, a demonstráción megjelent a Magosz több vezetője.

A tüntetők petíciót adtak át az agrártárca illetékesének. Egyebek közt kormánybiztos kinevezését követelték. A termelők tartanak attól, hogy mire a kártérítések első részleteit megkapják, már valamennyien tönkremennek, s nem lesz kinek odaadni a kártérítést.


Fotók: Huszti István

Dékány András, a minisztérium szóvivője a tüntetés után azt mondta, a kormánybiztosi posztot nem tartják szükségesnek, mert a szaktárca eddig is eredményesen fogta össze ezt a feladatkört. A tárca szóvivője hangsúlyozta: a termelők a leölt állatokra járó kártérítést 30 napon belül megkapják, az erre igényelt 530 millió forintból 120 millió forintot már kifizettek részükre.