Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Azbesztmentesítési mintaprojekt Tatabányán

MTI
2006.07.18. 18:27

Azbesztmentesítési mintaprojekt kezdődik augusztus végén Tatabányán, melynek során 435 lakásból és közel 160 egyéb helyiségből távolítják el a rákkeltő szigetelőanyagot, közölte Bencsik János polgármester kedden

A 16 hónapig tartó munka csaknem ezer tatabányai lakost érint közvetlenül, a mentesítés összes költsége 227 millió forint.

Ebből az önkormányzatnak 12 milliós önerőt kellett biztosítani, majd a gazdasági minisztériumhoz, illetve a környezetvédelmi minisztériumhoz benyújtott pályázatokkal jogosulttá váltak az uniós segítségével biztosított 215 millió forint felhasználására.

Tatabányán a 60-as és 70-es években a szénbányászat munkaerővonzó erejének köszönhetően 22 000 lakótelepi lakás épült. Az építkezéseken több száz helyen alkalmaztak azbesztpaplanból álló hőszigetelést, melynek rákkeltő hatását akkor még nem ismerték.

A településen található azbeszt mennyisége miatt a teljes mentesítés csak három ütemben valósítható meg a városban.