Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A pécsi MSZP-választmány Tasnádi Pétert jelölte Toller helyére

MTI
2006.07.18. 21:45

Az MSZP pécsi választmánya azt javasolja a párt küldötteinek, hogy Tasnádi Péter, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnöke legyen a szocialisták végleges pécsi polgármesterjelöltje az önkormányzati választásokon, tájékoztatta Tóth Bertalan választmányi elnök az MTI-t kedden.

Jelenleg Tasnádi Péter az MSZP egyetlen jelöltje, miután a napokban a helyi jelölőbizottság által javasolt Tóth Bertalan választmányi elnök, Juhász István, a párt városi elnöke, valamint Bókay Endre országgyűlési képviselő a választmányi ülésen visszalépett a jelöléstől.

A választmányi elnök hangsúlyozta: a végleges jelöltet a párt helyi szervezetének pénteken összeülő küldöttértekezlete választja meg titkos szavazással, az értekezleten azonban még bárki lehet jelölt, ha bírja a küldöttek harminc százalékának támogatását.

A választmányi ülésre és a küldöttértekezletre azért került sor, mert a párt polgármesterjelöltje, Toller László június 19-én autóbalesetet szenvedett, súlyos sérülésekkel a pécsi idegsebészeti klinika intenzív osztályán fekszik, s felépülése a kezelőorvosa szerint hosszú időt vesz igénybe.