Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MDF független polgármestert szeretne Pécs élére

2006.07.21. 14:50

A pécsi MDF azt szeretné, ha a baranyai megyeszékhelynek független polgármestere lenne, ennek érdekében tárgyalásokat kezdene a Fidesz és az MSZP vezetőivel - közölte a párt városi választmányának tagja pénteken Pécsett, sajtótájékoztatón. "Állítsunk pártokon kívüli, köztiszteletben álló, a városhoz és a keresztény hagyományainkhoz kötődő, vezetői tapasztalatokkal rendelkező, hiteles polgármestert a város élére!" - mondta Füredi Péter, aki jelezte: ő az MDF polgármesterjelöltje is egyben, ám ha a pártok konszenzusra jutnának egy közös jelöltről, hajlandó lenne visszalépni.

Indoklása szerint egy független pécsi polgármester személye garancia lenne arra, hogy a következő időszak döntései a politikai erők egyetértésével, minősített többséggel születhetnének meg, és a hatalommegosztás jegyében az ellenkező politikai erők oldaláról is lehetne tisztségviselőket, alpolgármestereket állítani. Az MDF egy pártokon felüli vezetőtől nagyobb sikert remélne az Európa kulturális fővárosa terv megvalósításában, a nevelés és oktatás minőségének emelésében, a kis- és középvállalkozói esélyek javításában, a közpénzek átláthatóságának megteremtésében.

Füredi Péter elmondta: az MDF szívesen látná a polgármesteri székben például Dévényi Sándor Kossuth-díjas építészt, Korinek László tiszteletbeli német konzult, Aknai Tamást, a Pécsi Tudományegyetem professzorát, vagy Hámori Józsefet, az intézmény volt rektorát, igaz, még egyiküket sem keresték meg.