Aliz
6 °C
14 °C

Kilépett a Fideszből a Fejér megyei önkormányzat alelnöke

MTI
2006.07.24. 13:48

Levélben közölte a Fidesz Fejér megyei elnökével Fertő László, a megyei önkormányzat alelnöke hogy július 23-ai hatállyal kilép a Fideszből. Fertő kilépésével automatikusan törlődik országos választmányi, megyei elnökségi, és a megyei közgyűlési frakcióvezetői megbízatása.

A politikus a kilépésére három fő indokot jelölt meg. Véleménye szerint a Fidesz, mint közösség - ahol jellemző volt egymás segítése, a másik fél tiszteletben tartása - megszűnt. Helyét a kicsinyes, vérre menő személyeskedések és a központi vezetéstől való félelem vette át.

A másik ok Fertő László szerint a Fidesz személyzeti politikájának teljes kudarca. További indoka, hogy megítélése szerint a Fidesznek már eszébe sem jut, hogy politikai riválisának is lehet igaza.

Az őszi önkormányzati választásokig független képviselőként és megyei közgyűlési alelnökként tovább dolgozó Fertő László búcsúzóul arra kérte levelében Dorkota Lajos megyei elnököt, ne engedje, hogy egyesek a becsületébe és tisztességébe gázoljanak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?