Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visegrád saját Duna-partot szeretne

MTI
2006.07.25. 13:05
Több mint 10 éve nincs döntés a Visegrádnál elterülő 52 hektárnyi Duna-part tulajdoni rendezéséről, ezért most a város ismét a pénzügyminiszterhez fordul, a helyi önkormányzat ugyanis szívesen átvenné az államtól a ma lényegében gazdátlan területet - közölte a város polgármestere kedden az MTI-vel.

Hadházy Sándor elmondta: a Dunakanyar Visegrádtól Dömösig húzódó, több kilométeres partszakasza a szép táj ellenére ma inkább szégyenfoltot jelent, gaz veri fel, ismeretlenek illegális szemétlerakóknak használják, ápolatlan benyomást kelt, holott megfelelő kezekben akár egy ékszer is lehetne. Jelenleg mint állami tulajdon a Kincstári Vagyoni Igazgatóság kezelésében áll, ám valójában nincs aki törődne vele. Az önkormányzat legutóbb 2004-ben kérvényezte, hogy szívesen átvenné és gondos gazdaként kulturált környezetet teremtene e helyen, ám döntés máig sem született.