Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bojár Iván András főpolgármesteri biztos lett

MTI
2006.07.26. 14:36

A főpolgármester a Budapest Európa Kulturális Fővárosa 2011. elnevezésű projekt főpolgármesteri biztosának kérte fel Bojár Iván András művészettörténészt, akit egyúttal fővárosi képviselő-jelöltnek is javasol majd a budapesti választmánynak. Ezt Demszky Gábor szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be.

A szabad demokrata városvezető elmondta: az SZDSZ budapesti választmánya augusztus 27-én dönt a kisebbik kormánypárt fővárosi listájáról. Demszky Gábor közölte: a következő hetekben egyenként nevezi meg azokat a fiatalabb generációt képviselő szakembereket, építészeket, urbanistákat, akik fővárosi képviselőként, vezető tisztségviselőként alkotnák majd csapatát a következő önkormányzati ciklusban.

Bojár Iván András, az Oktogon című építészeti folyóirat főszerkesztője, a "Szeretem Budapestet" mozgalom alapítója a civil kezdeményezések elindulását és felerősödését emelte ki a fővárossal kapcsolatban, amelynek jelentősége az, hogy a város lakói új módon kezdtek gondolkodni Budapestről, egyre többet foglalkoznak környezetükkel. Példaként említette a Critical Mass mozgalmat. Véleménye szerint egy átalakuló, dinamizálódó városnak jó, ha a civilekkel együttműködik.