Olivér
4 °C
8 °C

Három HM-es részvénytársaságot privatizálhatnak

MTI
2006.07.28. 12:37
A Honvédelmi Minisztérium három részvénytársaságának esetleges privatizációját vizsgálja a honvédelmi miniszter, a tervek szerint mindhárom vállalat 50 plusz 1 százaléka az állam kezében maradna. Szekeres Imre egy pénteki budapesti sajtóbeszélgetésen azt mondta, hogy a kormány javaslatára megvizsgálják a privatizáció lehetőségét a szaktárca száz százalékos tulajdonában lévő Currus Zrt., az Armcom Zrt., valamint az Arzenál Zrt. esetében.

A cégek többek között katonai felszerelések gyártásával, karbantartásával foglalkoznak. Mint mondta, a privatizációval ezek a cégek új fejlődési pályára léphetnek. A miniszter úgynevezett tőkeemeléses privatizációt szeretne, azaz nem eladnák az egyes cégek 49 százalékát, hanem azok jelenlegi 100 százaléka számít majd a jövőbeli 50 plusz egy százaléknak. Az értékbecsléseket a közeljövőben fogják elvégezni - közölte Szekeres Imre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?