Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Munkaügyi intézmények: 10 százalékos lesz a leépítés

MTI
2006.07.31. 14:57

Feltehetően a múlt héten megalakított sztrájkbizottságnak is szerepe volt abban, hogy az újabb információk szerint az idén valószínűleg húsz százalék helyett tíz százalékkal kell csökkenteni a munkaügyi intézményrendszer létszámát - mondta Szemánné Bredács Anna érdekképviseleti vezető, a sztrájkbizottság tagja.

A Munkaügyi Szakigazgatásban Dolgozók Országos Szakmai Tanácsának elnöke elmondta: a létszámleépítés jövő évre vonatkozó mértéke még további egyeztetés tárgya lesz, s azt hozzákapcsolják majd a megyei munkaügyi intézményrendszer regionálissá szervezéséhez.

Szakmai tanácsuk a múlt héten azért hozta létre a sztrájkbizottságot, mert a szaktárca korábbi kérésük ellenére nem kezdett el velük egyeztetést a létszámleépítésről.

Azóta már ígéretet kaptak arra, hogy a héten szerdán összeül a tárca érdekegyeztetési fóruma, a Foglalkoztatási Munkaügyi Érdekegyeztető Tanács, itt szó lesz majd a létszámleépítés mértékéről, a jelenlegi és a várható feladatokkal való összefüggéséről.