Menetrend a betegszállítás és a mentés szétválasztására

MTI
2006.08.07. 17:53

Október 31-ig dolgozzák ki azt a menetrendet, amellyel biztosítani lehet a mentés és a betegszállítás szétválasztásának biztonságos átmenetét - közölte az Egészségügyi Minisztérium hétfőn az MTI-vel, miután egyeztetést tartott a mentőszolgálat átalakításában szerepet vállaló legfontosabb szereplőkkel.

Az egyeztetésen részt vettek a tárca, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), a Kórházszövetség, valamint a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete képviselői - olvasható minisztérium sajtóirodája által az MTI-hez eljuttatott közleményben. A megbeszélésen jelen volt László Imre, a Szent Imre Kórház főigazgatója is, aki az egészségügyi miniszter felkérésére hétfőtől az átalakítással járó munkák koordinálását végzi.

"A megbeszélés résztvevői megállapodtak abban, hogy a folyamatos konzultációval október 31-ig kidolgozzák azt a menetrendet, mellyel biztosítani lehet a mentés és a betegszállítás szétválasztásának biztonságos átmenetét" - közölte a szaktárca.