Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Megérkezett Budapestre a Malév járata Londonból

MTI
2006.08.11. 07:08

Megérkezett Budapestre péntek hajnali 0 óra 25 perckor a Malév járata London Gatwick repülőteréről - tájékoztatta az MTI-t a Budapest Airport Zrt. járatinformációs szolgálata. Előzőleg csütörtök este 11 órakor a Malév szóvivője azt közölte, hogy 119 utassal a fedélzetén visszaindult London Gatwick repülőteréről a Malév járata.

A Malév csütörtök délután, illetve este indított két járatot Londonba. A 610-es, heathrow-i járat utasait, akik reggel óta majdnem nyolc órát várakoztak Ferihegyen, illetve mindazokat az utasokat, akik az esti, 615-ös heathrow-i járatra vártak, a Malév egy megemelt kapacitású, Boeing-737-800-as típusú géppel csütörtök este elszállította London Heathrow repülőterére.

A légitársaság reményei szerint a 180 személyes Boeing pénteken menetrend szerint indul Heathrow-ról, és várhatóan délelőtt 10.45-kor megérkezik Budapestre - mondta a szóvivő.

A legmagasabb szintre emelték csütörtökön Nagy-Britanniában a terrorveszély elleni készültség szintjét, miután a rendőrség bejelentette, hogy meghiúsított több készülő merényletet, amelyek célja - Nagy-Britannia és az Egyesült Államok között közlekedő - utasszállító repülőgépek felrobbantása lett volna.

A rendőrség őrizetbe vett csütörtökre virradóra 24 gyanúsítottat London térségében a készülő merénylettel összefüggésben. A merényletre készülők terve az volt, hogy kézipoggyászukban viszik a fedélzetre a robbanószerkezetet.

E bejelentés és a fokozott készültség kihirdetése nyomán szigorították a biztonsági intézkedéseket az ország repülőterein, és a Nagy-Britanniából induló repülőjáratokon.