Mátyás
-6 °C
1 °C

Egymilliós bírság a győri városházának

MTI
2006.08.17. 10:49

Egymillió forintra bírságolta a győri polgármesteri hivatalt a Közbeszerzési Döntőbizottság, mivel egy aluljáró-építés kiegészítő munkáira hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárást indított. A határozat a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az aluljáróra és kiegészítő létesítményeire még 2004 őszén írt ki nyílt közbeszerzési eljárást a polgármesteri hivatal. A nyertes a Strabag Rt. lett, a cégnek ez év végére kell elkészülnie a több mint 3 milliárd forintos munkákkal. A feladatok között szerepelt az is, hogy - a zajvédelem miatt - 431 lakásban ki kell cserélni az ablakokat.

Az idén május végén - hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás keretében - kiegészítő munkák elvégzésére kérte fel a Strabag-ot a megrendelő, így például az ablakcserék után szellőzők beépítésére, a kerékpárút szegélyköveinek lerakására, vagy utcabútorok elhelyezésére - összesen 68 millió forintért.

A Közbeszerzési Döntőbizottság úgy vélte, hogy csak az ablakcsere miatti szellőzés megoldása fér bele a törvény engedményeibe, a többi munkát bárki elvégezhette volna, amennyiben jogot nyer arra, hogy ajánlatot tegyen.