Megkezdte választási kampányát a Munkáspárt 2006

MTI
2006.08.20. 09:27

Az augusztus 20-i ünnepen, Egerben kezdte meg vasárnap az önkormányzati választást megelőző országos kampányát a Magyarországi Munkáspárt 2006.

"A tavaszi fiaskó után legyünk sikeresebbek, indítsunk sok-sok helyben elismert jelöltet" - biztatta a Szépasszonyvölgyben a kampánynyitó ünnepségen megjelenteket Fratanoló János, a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnöke.

A politikus szerint a Parlamentben a baloldalnak nincs önálló politikai képviselete. Az önkormányzatokban kell ezt most megteremteni, s innen építkezve a későbbiekben parlamenti párttá erősödhet az idén januárban megalakult szervezet.

Az MTI kérdésére a pártelnök közölte, hogy kilenc megyében és megyei jogú városok többségében szándékoznak megyei listát állítani. Reményeik szerint 8-10 településen szerezhet mandátumot a polgármesterjelöltjük.

Az önálló megmérettetés mellett több helyen együttműködnek más szervezetekkel, döntően az MSZP-vel, de Nógrád megyében a civil szervezeteket is tömörítő "baloldali kézfogás" elnevezésű összefogásban vesznek részt.