A Fidesznek négy javaslata lesz a konvergenciaprogramhoz

2006.08.25. 14:41

A Fidesz négy konkrét javaslattal készül a jövő keddi egyeztetésre a konvergenciaprogramról, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezett - közölte Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva. A fideszes politikus részleteket nem árult el a négy javaslatról, csupán annyit mondott, azokkal az a céljuk, hogy a konvergenciaprogram hitelesebb legyen. Varga Mihály hangsúlyozta, a program még mindig nem hiteles, jóllehet készítői - a politikus megfogalmazása szerint - közelebb kerültek a realitásokhoz.

"A miniszterelnök még mindig nem bontja ki az igazság minden részletét" - tette hozzá a Fidesz alelnöke, arra utalva, nem lehet tudni, mi lesz például a nyugdíjrendszerrel. Varga Mihály a sajtótájékoztatón megismételte azt a korábbi véleményét, miszerint jó lenne, ha Gyurcsány Ferenc és Veres János pénzügyminiszter az Országgyűlés költségvetési bizottsága előtt is ismertetné a program tervezetét.

A politikus Kuncze Gábor adócsökkentéssel kapcsolatos nyilatkozatára reagálva azt mondta, az SZDSZ elnöke "mindig négy évre van az adócsökkentéstől". Kuncze Gábor pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy az SZDSZ szerint, ha sikeres lesz a gazdasági stabilizációs program, akkor 2009-től az adók csökkentésével még versenyképesebbé lehet tenni a gazdaságot.