Elmaradt a költségvetési bizottság ülése

MTI
2006.08.28. 11:01

A kormánypárti képviselők távolmaradása, az így kialakult határozatképtelenség miatt elmaradt az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottságának hétfői ülése. A meghívóban Gyurcsány Ferenc és Veres János előadása szerepelt a konvergenciaprogramról, az ülésen azonban sem a miniszterelnök, sem a pénzügyminiszter nem jelent meg; a szocialista képviselők a bizottsági üléssel egy időben tartott frakcióülés miatt maradtak távol.

Varga Mihály, a bizottság fideszes elnöke elmondta, hogy Szilvásy Györgytől levelet kapott, amelyben a kancelláriaminiszter jelezte: Gyurcsány Ferenc halaszthatatlan, hivatalos elfoglaltsága miatt nem tud részt venni az ülésen. (Az MSZP frakcióirodája hétfő reggel úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy Gyurcsány Ferenc bevezetőt mond az országgyűlési képviselőcsoport 10 órakor kezdődő ülésén.)

A szocialista képviselők nevében Szabó Lajos alelnök írásban azt kérte, hogy a bizottság kedden hallgassa meg Veres János pénzügyminisztert - közölte Varga Mihály, hozzátéve, hogy kedden 13 órára hívta össze újra a bizottság ülését.