Olivér
5 °C
8 °C

'Spontán' tiltakoztak a kormány ellen Bencsikék

MTI
2006.09.02. 21:00

Ezren vonultak keresztül Budapest belvárosán ébresztőórákkal a kezükben szombaton, hogy tiltakozzanak a kormány be nem váltott választási ígéretei miatt.

Mindegyik helyszínen megcsörgették az ébresztőórákat, Bencsik András, a Magyar Demokrata című újság főszerkesztője, a demonstráció ötletgazdája szerint ezzel jelezve, hogy "itt az idő" a váltásra.

Bencsik Andás az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának hangsúlyozta, hogy spontán szerveződő civil kezdeményezés volt a szombati séta, amelynek ötletgazdái a Demokrata Televízió Sajtóklub című műsorának résztvevői.

Az eseményt nem jelentették be a rendőrségnek. A tömeget kezdetben nem kísérték rendőrök, a Parlamentnél, illetve az azt követő útszakaszon viszont egyre több rendőrautó követte a sétálókat. Az utolsó helyszínen, a Sándor-palotánál pedig már ötven egyenruhás jelent meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?