Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kuncze továbblépne az egészségügyi reformmal

MTI
2006.09.04. 12:22

Az egészségügy átalakításának érdekében meghozott múlt heti kormánydöntés után - amely első lépése az egészségügyi reformnak - második lépésként az egészségügy intézményrendszerének strukturális korszerűsítése, majd pedig harmadik lépésként a biztosítási rendszer átalakítása a feladat - mondta Kuncze Gábor hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az SZDSZ elnöke, aki Molnár Lajos egészségügyi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatót, közölte: a reform második és harmadik ütemének szabályozását még az idén ki kell dolgozni, s ezek a változások 2008-tól lépnének hatályba. A pártelnök hangsúlyozta, hogy az SZDSZ továbbra is a több biztosítós rendszer bevezetését támogatja.

Kuncze Gábor szerint a gyógyszerpiac liberalizálása az emberek érdekeit szolgáló döntés. Hozzátette ugyanakkor, hogy a recept nélkül forgalmazható gyógyszerek patikán kívüli árusítása szigorú feltételek mellett történhet.