Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eddig 7500 jelöltet állítottak kisebbségi szervezetek

MTI
2006.09.04. 15:31

Eddig 7500 jelöltet állítottak kisebbségi civil szervezetek az október 1-jei kisebbségi önkormányzati választásokra - tájékoztatta a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal (NEKH) hétfőn az MTI-t.

A szervezetek még péntekig jelenthetik be jelöltjeiket a helyi választási bizottságoknál - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az októberi önkormányzati választást követően megalakuló kisebbségi önkormányzatok képviselői szereznek majd jogot arra, hogy a jövő év elején létrehozzák a megyei és országos kisebbségi önkormányzatokat.

E választási fordulóra azok a kisebbségi civil szervezetek állíthatnak jelölteket, amelyek a 2006. október 1-ei választáson megszerzik az összes helyi kisebbségi önkormányzati képviselői mandátum legalább tíz százalékát.