Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Szlovák-ügyben egyetértenek a magyar parlamenti pártok

MTI
2006.09.04. 21:15

Egyetértés mutatkozott a parlament külügyi bizottságának hétfői budapesti ülésén a külügyminiszter, a kormányoldali és az ellenzéki képviselők között a szlovákiai magyarellenes megnyilvánulások, valamint a magyarországi szlovákellenes jelenségek értékelésében.

A Fidesz álláspontját ismertető Németh Zsolt bizottsági elnök, Kozma József (MSZP), a testület alelnöke és mások is egyetértettek abban: egyértelmű ok-okozati összefüggés állítható fel a szlovákiai magyarellenes atrocitások és a szélsőségesen nacionalista, Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt kormánykoalícióra kerülése között.

"Mindkét országnak elemi érdeke, hogy helyreálljon a nyugalom és a béke, és a Szlovákiában élő magyarok, illetve a magyarországi szlovákok egyaránt biztonságban érezzék magukat, a feszültség ne eszkalálódjon" - jelentette ki az ülésen Göncz Kinga külügyminiszter.

Göncz Kinga kedden Pozsonyban a visegrádi együttműködésben résztvevő országok (V4) külügyminiszteri találkozója margóján kétoldalú megbeszélést is folytat szlovák kollégájával, Ján Kubissal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?