Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megzavarták Gyurcsány szerdai tatabányai fórumát

MTI
2006.09.07. 15:39

Az MSZP tatabányai polgármesterjelöltje csütörtökön sajtótájékoztatóján jobboldali provokációnak minősítette, hogy bekiabálásokkal zavarták meg Gyurcsány Ferenc szerdai kampánybeszédét. A Fidesz szerint az akció nem köthető a jobboldalhoz, a 300 fős közönségből is látszott, hogy az emberek távolmaradásukkal tüntettek a Gyurcsány-csomag ellen.

"Kövér László és Bayer Zsolt szellemiségét idézték meg a rendzavarók, akik tisztességben megőszült MSZP-s aktivistákat lökdöstek" - mondta Lukács Zoltán, hozzátéve, hogy a részvevők "választhatnak a nyugodt és építkező baloldal, illetve a szélsőséges, zavart keltő jobboldal között". Az MSZP-s polgármesterjelölt kiemelte, hogy az emelvényről látott a tömegben fideszes képviselőjelölteket is, akik az indulatok csitítása helyett halkan mosolyogtak.

A Fidesz megyei szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc beszéde alatt főleg nyugdíjasok elégedetlenkedtek a megszorító intézkedések miatt, ez pedig nem köthető a jobboldalhoz. Schmidt Csaba úgy vélte, a kormányfő tavaszi látogatásának több ezres közönségéhez képest a mostani 300 fő azt mutatja, nagyon sokan távolmaradásukkal tiltakoztak a Gyurcsány-csomag ellen, melyet az MSZP-s Lukács Zoltán is megszavazott.