Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hárommilliárddal töltötték fel a vis maior alapot

MTI
2006.09.07. 20:06

A kormány szerdai ülésén hárommilliárd forinttal megemelte az ár- és belvíz miatt keletkezett önkormányzati károk anyagi fedezetét biztosító vis maior tartalékkeretet - mondta az önkormányzati miniszter csütörtökön, Budapesten.

"Az ismét feltöltött vis maior alap is kimerült, ezért a kormány legutóbbi döntése alapján hárommilliárd forinttal emelte meg (...) a központi vis maior alapot. Ezzel fedezetet biztosítunk a folyamatosan a minisztériumhoz érkező vis maior igényeknek" - fogalmazott Lamperth Mónika.

"Más bejelentést vártunk tőle - hogy a miniszter asszony felajánlja lemondását az augusztus 20-i tragédia, illetve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) akkori mulasztásai miatt" - nyilatkozott csütörtökön az MTI-nek Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője. Az ellenzéki politikus állásfoglalása értelmében ezzel megszilárdult az a kezdeményezésük, hogy parlamenti vizsgálóbizottság tisztázza az augusztus 20-án történt szerencsétlenséget.