Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar labort vinnének Pekingbe

MTI
2006.09.08. 11:56

A Magyar Honvédség biológiai laboratóriumával kész részt venni a 2008-as pekingi olimpia biztosításában, ha erre Kína igényt tart, jelentette be Szekeres Imre, a honvédelmi tárca vezetője, miután találkozott a Kínai Népköztársaság védelmi miniszterével pénteken Budapesten.

A biológiai laboratórium már a 2004-es athéni olimpia védelméhez is hozzájárult a NATO reagáló erőinek részeként. A laboratórium 10-12 olyan baktérium-, illetve kórokozófajtát képes kimutatni, amelyek bakterológiai fegyverként számításba jöhetnek, és az ehhez szükséges méréseket 1-6 óra alatt képes elvégezni.

Cao Kang-csuan (Cao Gangchuan) vezérezredes hangsúlyozta, hogy fejleszteni szeretnék a két ország közötti kapcsolatokat. Mint mondta, találkozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, aki megerősítette, hogy a magyar kormány a Kínai Népköztársaságot tekinti az egyedüli Kínának.