Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tiltott kampány a szombathelyi polgármesteri hivatalban

2006.09.08. 20:34

A szombathelyi választási bizottság első fokon, nem jogerősen a választási eljárásról szóló törvénybe ütközőnek találta a Fidesz egyik önkormányzati képviselőjének a polgármesteri hivatal dolgozóihoz írt elektronikus levelét - tudatta az MTI-vel pénteken a választási bizottság határozatának megküldésével.

A fideszes képviselő a "Hogyan tovább?" címet viselő dokumentumban azt fejti ki, milyen intézkedéseket szándékoznak tenni a közszférában, ha a választásokon sikert érnek el és a képviselő-testületben többséget szereznek.

A választási bizottság határozatában idézte a választási törvény vonatkozó passzusát, amely szerint "Állami vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületben kampányt folytatni (...) tilos. "A bizottság álláspontja szerint az elektronikus levélből idézett sorok egyértelmű célkitűzéseket fogalmaznak meg, amelyek nagyszámú személyi körhöz jutottak el, így a kampányjelleg egyértelműen megállapítható.

A választási bizottság Marton Zsolt képviselőt, a Fidesz szombathelyi közgyűlési frakcióvezetőjét nem jogerős első fokú határozatában eltiltotta a hasonló törvénysértéstől, az elektronikus levél további terjesztésétől.

Az elektronikus levél tartalma miatt Ipkovich György, Szombathely hivatalban lévő szocialista polgármestere, az MSZP-SZDSZ szombathelyi polgármesterjelöltje nyújtott be választási kifogást, amelynek a választási bizottság helyt adott.