Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Parlament elé vonulhatnak a fegyveres testületek dolgozói

MTI
2006.09.12. 12:33

A Parlament elé vonulhatnak a fegyveres és rendvédelmi dolgozók október 14-én, ha a kormány nem teljesíti szakszervezeteik követeléseit, jelentette be Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke kedden Budapesten, a tagszervezetek megbeszélését követően. Az elnök hangsúlyozta, az érdekvédelmi szövetség tagjai egységes állásfoglalást fogadtak el arról, hogy utcára vonulnak, ha szeptember 28-i rendkívüli küldöttgyűlésükig nem születik megállapodás a kormány és a szakszervezetek között.

Kónya Péter elmondta, követeléseik között szerepel, hogy az államreform bizottság az Országgyűlésen keresztül határozza meg milyen feladatokat vár el a fegyveres testületektől, majd biztosítsa az ezekhez szükséges létszámot és pénzt. Az egyenruhások szakszervezetei azt is szeretnék elérni, kapjanak garanciákat arra, hogy ne csökkenjen bérük reálértéke a következő években, az ország költségvetési egyensúlyának helyreállítását követően fizetésük zárkózzon fel az uniós átlaghoz.

Az FRDÉSZ elnöke hangsúlyozta: ha az október 14-i figyelmeztető demonstrációjuk nem jár eredménnyel, október 28-án csatlakoznak a Liga Szakszervezetek által meghirdetett tömegtüntetéshez.