Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyetértés a libanoni szerepvállalás ügyében

MTI
2006.09.12. 13:52

Egyetértés mutatkozott a libanoni magyar misszió ügyében az Országgyűlés külügyi bizottságának keddi ülésén. A kormány szerdán tárgyalja meg az ezzel kapcsolatos előterjesztést, közölte a testület zárt ülését követően Németh Zsolt fideszes bizottsági elnök és Szabó Vilmos szocialista bizottsági alelnök. Egyelőre az is nyitott, hogy a parlament jövő heti ülésén tud-e ebben a kérdésében döntést hozni, - fejtette ki Németh Zsolt, miután meghallgatta a külügyminisztériumi tájékoztatót.

A politikus arra az újságírói kérdésre, meg tudja-e erősíteni, hogy a kormányzat elképzelései szerint valóban 12 határőr és 6 katonaorvos menne ki Libanonba, azt mondta, a Honvédelmi Minisztérium és a Külügyminisztérium előzetes szándékai erről szólnak, ugyanakkor a kormány szerdán alakítja ki álláspontját. Göncz Kinga külügyminiszter szeptember 1-én, az Európai Unió külügyminisztereinek finnországi értekezletén jelentette be, hogy Magyarország 12 határőrt és 6 katonaorvost ajánl föl az ENSZ libanoni békefenntartó erejébe.