Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ombudsmani vizsgálat egy zuglói kilakoltatás miatt

MTI
2006.09.12. 15:53

Vizsgálatot indít a kisebbségi ombudsman annak kiderítésére, hogy történt-e törvénysértés azokkal az önkényes lakásfoglaló családokkal szemben, akiket a budapesti Thököly út egy lebontás előtt álló házból lakoltatott ki az önkormányzat.

Az egyik kilakoltatott nő elmondta, hogy már 4 éve lakik a lebontás előtt álló épületben családjával mint önkényes lakásfoglaló, mert XIII. kerületi lakását a lakásmaffia kicsalta tőle. Hétfőn reggel a budapesti Thököly út 31. szám alatti épület nem lakáscélú helyiségei ajtajait behegesztették, a benne lakó családok ingóságaival együtt. Az intézkedés miatt hét család, összesen 22 ember, köztük 9 gyermek fedél nélkül maradt éjszakára.

Rozgonyi Zoltán alpolgármester elmondta: mivel az érintett családok nem lakáscélú helyiségben, önkényesen tartózkodtak, és semmilyen jogviszonyban nem álltak az önkormányzattal, ezért hivatalosan nem is tudhattak róluk. Az alpolgármester - Kaltenbach Jenő kezdeményezésére - családok átmeneti otthonában próbálja elhelyezni a kilakoltatottakat, köztük négy kiskorú gyermeket is. Ha nincs elég hely a szálláson, és mivel a gyermekek nem maradhatnak az utcán, ezért ha szükséges, kezdeményezik a gyermekek védelembe vételét - jelentette ki az alpolgármester.