Pokorni szerint érthető Gyurcsány kifütyülése

MTI
2006.09.12. 21:03

Pokorni Zoltán szerint érthető, hogy Gyurcsány Ferencet az ország több pontján is kifütyülték, mert a miniszterelnök által megvalósított politika méltán váltott ki elégedetlenséget, indulatot sok emberben - a Fidesz alelnöke erről Salgótarjánban beszélt választási fórumon kedden.

Az elmúlt négy év, és a mögöttünk hagyott négy hónap vérlázító kormányzati politikája joggal háborítja fel az embereket, akik joggal indulatosak és elkeseredettek - fogalmazott Pokorni Zoltán. Mint mondta, a politikai rendezvényeken Gyurcsány Ferenc "elkeseredett, indulatos, dühös embereknek nagy mellénnyel, mosolyogva magyarázza, hogy az úgy van jól, ha többet adóznak, többet fizetnek, szidja nekik a helyi ellenzéki polgármestert".

Pokorni Zoltán leszögezte: a Fidesznek semmilyen módon nem érdeke, hogy az ország tragikus állapota és a teendők helyett arról folyjon a szó a választások előtti hetekben, hogy ki fütyül, ki sípol, és ki kit szervez. Úgy fogalmazott: "október elsején méltósággal és nyugodtan mondjuk el a szavazatainkkal, hogy mindennek van határa, és nem lehet velünk mindent megcsinálni".