Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két jobboldali polgármesterjelölt is indul Csongrádon

MTI
2006.09.14. 14:28

Két jobboldali polgármesterjelölt indul Csongrádon; a Fidesz az Összefogás Csongrádért Egyesület (ÖCSE) jelöltjét, a város korábbi rendőrkapitányát támogatja, mellette a Jobb Csongrádért Egyesület (JCSE) jelöltje is indul a polgármesteri posztért.

Ormos Gábor, a Fidesz városi szervezetének korábbi elnöke az MTI-nek elmondta: miután a Fidesz polgári szövetséggé alakult át, a városban a teljes hatalmat az újonnan felvett tagok és a Vincze László vezette kisgazda polgári egyesület vette át. Ezt követően a "régi" fideszesek nem vettek részt egyetlen taggyűlésen sem, kivéve azokat, akik önkormányzati mandátumhoz jutottak.

A szervezeten belül komoly nézeteltérések alakultak ki a jelenlegi polgármester-jelölt, Kurucz Ferenc miatt. A párt taggyűlése négyszer szavazta le nagy többséggel a jelöltet; az utolsó gyűlésen elhangzott, hogy aki nem ért egyet a jelölttel, az vagy kilép vagy kizárják - ismertette. A történtek miatt többen a távozásukat fontolgatják a Fidesz csongrádi szervezetéből.

Papp Gabriella, a Fidesz jelenlegi városi elnöke közölte: elsősorban a szervezet tagjai közül kívántak polgármester-jelöltet állítani, de a felkértek erre nem vállalkoztak; ezt követően megnézték, hogy ki az a jelölt, akinek a támogatását a Fidesz fel tudja vállalni.