Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Gond a Fővárosi Választási Bizottság határozatképességével

MTI
2006.09.18. 11:42

Akár a fővárosi választási eredmények megállapítását is veszélybe sodorhatja ha a 12 tagúra bővült Fővárosi Választási Bizottság (FVB) pártok által delegált 9 képviselőjének egy része nem vesz részt a testület munkájában, s emiatt határozatképtelenné válik az ülés, nyilatkozta a bizottság elnöke hétfőn.

Fogarasi József közölte, főként a kis pártok delegáltjai nem vesznek részt a bizottsági üléseken. Emiatt vasárnap meghiúsult az a testületi ülés, amelyen az októberi választás szavazólapjainak adattartalmát akarták véglegesíteni. A bizottság ezt a határidős feladatát végül is a hétfőn kora reggel kezdődött ülésén, a döntéshez minimálisan szükséges hét szavazattal teljesítette.

"A rossz törvény" miatt semmit nem lehet tenni abban az esetben, ha a pártdelegáltak nem vesznek részt a választási bizottságok munkájában. Jelenleg a nyilvánosság lehet az egyetlen olyan fórum, amely ráveheti a pártdelegáltakat választási esküjük betartására, szögezte le az elnök. Hozzátette, bízik abban, hogy a jogalkotók szembesülve ezzel a tarthatatlan helyzettel, mielőbb rendezik ezt a kérdést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?