Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új buszpályaudvar épül Baján

MTI
2006.09.20. 04:59
Mintegy bruttó 177 millió forintos beruházással új buszpályaudvar épül Baján A városi önkormányzat által kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a pécsi székhelyű Beton-Épker Kft. nyerte el.

Baja Város Önkormányzata partnerségben a helyi tömegközlekedés jelenlegi szolgáltatójával, a Bács Volán Rt.-vel közösen, megpályázta az EU Regionális Operatív Programjának támogatását, melyen a beruházás mintegy 90 százalékának fedezetét elnyerték. A jelenlegi helyi buszpályaudvar a város szívében, a Jelky András téren található, amely korábban városi közpark volt. A tömegközlekedéstől elvárható színvonalú szolgáltatás biztosítására a rendelkezésre álló terület már nem alkalmas. A járművek számára ugyanis nem áll rendelkezésre megfelelő tárolóhely, valamint a végállomásra érkező és induló buszok csak a környező belvárosi utcákon tudnak áthaladni.

Az új pályaudvart várhatóan 2007 nyarán adják át a forgalomnak.