Aliz
6 °C
14 °C

Nyakó: A Fidesz bujtogató párttársait védi

MTI
2006.09.22. 11:58

Szijjártó Péter nem a jogszabályoknak megfelelően, az alkotmányos kereteket betartó demonstrálókat félti, hanem azt, hogy párttársai - akik nem csak országosan, hanem vidéken is bujtogatnak - lelepleződnek - mondta Nyakó István, a Magyar Szocialista Párt szóvivője szerdán.

Nyakó István Szijjártó Péternek, a Fidesz kommunikációs vezetőjének arra a kijelentésére reagált, miszerint egy, az MSZP alelnökének tulajdonított levélben Juhász Ferenc más párthoz tartozó demonstrálók összeírását szorgalmazza. Szijjártó Péter úgy látja, ha valóban Juhász Ferenc írta a levelet, akkor magyarázattal tartozik, mivel "ez nem demokratikus és nem alkotmányos viselkedés, ez felháborító és ez diktatúrákban szokás". Úgy véli, a levél arról szól, hogy listázzák és az MSZP pártközpontjába juttassák el mindazok nevét, akik alkotmányos és más jogaikkal élve demonstrálnak.

Nyakó István megerősítette, hogy kedd délután valóban kaptak az MSZP területi irodái Juhász Ferenc aláírásával levelet, melyben azt kérték a helyi szervezetektől, amennyiben lehetőségük van rá, dokumentálják azt, ha fideszes, KDNP-s, MIÉP-es vagy jobbikos politikust, önkormányzati képviselőt, illetve képviselőjelöltet látnak a tüntetéseken. A levelet azért írták, mivel tartottak attól, hogy a fővárosban történt események a vidéki városokra is átterjednek, tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?