Viola
-5 °C
-2 °C

Dávid Ibolya: Ennél mélyebbre nem süllyedhetünk

MTI
2006.09.28. 21:46

Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Szabó József, a párt alelnöke, győri polgármesterjelöltje kampányzáróján rezesbandával vonult végig csütörtökön késő délután a győri belvároson.

A győri Káptalan dombon, a Rába gyár egykori vendégházában tartott nagygyűlést sajtótájékoztató előzte meg. Dávid Ibolya az MTI-nek elmondta: vasárnap nem népszavazás, hanem önkormányzati választás lesz, ahol arról döntenek az emberek, kik képviseljék őket településükön. Hangsúlyozta: az országban lévő morális válságot egyértelműen a politika okozta, de az MDF és ő személy szerint ugyanazt mondta a választások előtt és után.

Dávid Ibolya közölte: az MSZP kezdeményezésére összehívott tanácskozás, amely a kampánycsend betartásáról szólt, és amiről az MDF kivételével a négy parlamenti párt kiadott egy közös közleményt, a demokrácia meggyalázása, s ennél mélyebbre nem süllyedhet a magyar politika. Álláspontja szerint ugyanis nem kell egyeztetést tartani és közös nyilatkozatot kiadni arról, hogy a pártok be fogják tartani a választás tisztaságára vonatkozó törvényeket. Ez ugyanis elemi kötelességük.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!