Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elmarasztalta a választási bizottság a mórahalmi polgármester

MTI
2006.09.29. 01:27
Elmarasztalta a Csongrád megyei területi választási bizottság csütörtök esti ülésén a Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Egyesületét és annak listavezetőjét, Nógrádi Zoltán fideszes országgyűlési képviselőt, mert egy hirdetésben egy, az MSZP-SZDSZ listáján induló politikust saját jelöltjükként tüntettek fel.

A választási bizottság megállapította, hogy a "Mórahalmi Körkép" című kiadványban megjelent Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Egyesülete listája nem azonos a szervezet a területi választási bizottság által nyilvántartásba vett listájával. A bizottság megállapította, hogy Kovács József, zákányszéki és Bata Ferenc öttömösi polgármester nem szerepel az egyesület Csongrád megye 10 ezer lakos alatti települések választókerületében állított listáján.

A bizottság határozata szerint a hirdetés alkalmas a választók megtévesztésére, ezért a bizottság felszólította a Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Egyesületét és annak listavezetőjét, Nógrádi Zoltánt a jogsértő magatartás megszüntetésére.