Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Elmarasztalta a választási bizottság a mórahalmi polgármester

MTI
2006.09.29. 01:27
Elmarasztalta a Csongrád megyei területi választási bizottság csütörtök esti ülésén a Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Egyesületét és annak listavezetőjét, Nógrádi Zoltán fideszes országgyűlési képviselőt, mert egy hirdetésben egy, az MSZP-SZDSZ listáján induló politikust saját jelöltjükként tüntettek fel.

A választási bizottság megállapította, hogy a "Mórahalmi Körkép" című kiadványban megjelent Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Egyesülete listája nem azonos a szervezet a területi választási bizottság által nyilvántartásba vett listájával. A bizottság megállapította, hogy Kovács József, zákányszéki és Bata Ferenc öttömösi polgármester nem szerepel az egyesület Csongrád megye 10 ezer lakos alatti települések választókerületében állított listáján.

A bizottság határozata szerint a hirdetés alkalmas a választók megtévesztésére, ezért a bizottság felszólította a Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Egyesületét és annak listavezetőjét, Nógrádi Zoltánt a jogsértő magatartás megszüntetésére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!