Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tiltakozás a Márton Áron Kollégiumban

Index
2006.09.29. 13:38
Sátrakat vertek az intézmény udvarán, így tiltakoztak a Márton Áron Szakkollégium lakói közül néhányan az intézmény beolvasztása ellen. A határontúli magyarok egyetlen itthoni kollégiumát a Balassi Intézetbe integrálták - így megszűnt kizárólagos határontúli intézményként funkcionálni - érvelnek a tiltakozók.

A szakkollégiumban 1200-an laknak, döntően eddig határontúli magyarok vehették igénybe, ezen túl viszont attól félnek, hogy mások szorítják ki őket e helyről.

Az oktatási és kulturális minisztérium úgy tájékoztatta az Indexet, hogy az összevonás már januárban megtörtént, viszont a Balassi Intézet és a Márton Áron Szakkollégium integrációja nem jelent változást a kollégium lakóinak. Az intézmények vezetése, adminisztrációja válik egyszerűbbé, nem pedig a bentlakókon akarnak spórolni, akik továbbra is használhatják az óbudai épületüket.