Árpád
-2 °C
4 °C

Három jelölt indul Horváth Balázs körzetében

MTI
2006.09.29. 15:06

A veszprémi 6. számú országgyűlési választókerületben három képviselőjelölt indul a júliusban megüresedett mandátum megszerzéséért; a megyeszékhely nyugati városrészében, valamint Herend városában és 12 községben Horváth Balázs, parlamenti képviselő halála miatt tartanak vasárnap országgyűlési képviselő-választást is.

A választókerületben az MSZP a tavaszi megmérettetése után ezúttal is Katanics Sándort, a veszprémi Lovassy László Gimnázium 45 éves igazgatóját indítja - tájékoztatta Nász József, Veszprém aljegyzője a hivatalos jelöltlistáról pénteken az MTI-t. Hozzátette: a tavaszihoz képest annyi a változás, hogy akkor az SZDSZ önálló jelöltet indított, ezúttal viszont Katanics Sándort támogatja. A Fidesz és a KDNP közös jelöltje Horváth Zsolt, 37 éves veszprémi ügyvéd, akit támogat a Nemzeti Fórum és néhány civil szervezet is.

A harmadik parlamenti képviselőjelölt Medveczki Zoltán 33 éves erdész, aki a Magyarországi Zöld Párt szineiben indul; áprilisban ő nem vett részt a választási vetélkedésben. Az MDF viszont indított tavasszal is képviselő-jelöltet, Bense László Erik veszprémi ügyvédet, a párt városi elnökét, aki ezúttal is bejelentette az indulását, ám végül is nem adott le ajánlószelvényeket, s nem regisztrálták jelöltként az illetékes választási bizottságnál - tájékoztatott az aljegyző.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?