Pártlogós orvosi vények Egerben - az OEP elhatárolódik

MTI
2006.09.29. 17:19

Egy helyi önkormányzati képviselőjelölt nevével és támogatására olyan szórólap került pénteken az utcára Eger 13. sz. választókörzetben, mely az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által az orvosok számára rendelt vény megtévesztően hasonló másolata, s fejlécében a Fidesz-MPP, a KDNP, a Vállalkozók Pártja és a Jobbik Magyarországért Mozgalom logója, a gyógyszer rendelésére szolgáló ablakban pedig politikai üzenet olvasható - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A szórólap valamennyi formai kelléke megegyezik a közforgalomban lévő recept formai elemeivel, így fejlécében - mint minden hivatalos vényen - jól olvashatóan szerepel "Országos Egészségbiztosítási Pénztár orvosi vénye". Ez alapján a szórólap azt a benyomást keltheti, hogy az egészségbiztosító a képviselőjelölt politikai üzenetével egyetért, kampányát támogatja.

Az OEP elhatárolódik a választási kampányban való részvételtől, nevének felhasználását pedig a vonatkozó jogszabály alapján jó hírnevének megsértéseként értékeli - közölte az OEP. A tájékoztatás szerint mindezekre tekintettel az egészségbiztosító levélben kérte a képviselőjelöltet, hogy jogsértő magatartását függessze fel.