Eleonóra
-1 °C
2 °C

Nem alakul meg csütörtökön a borsodi közgyűlés

MTI
2006.10.11. 15:54

Egészen biztosan kijelenthető, hogy csütörtökön nem tartja meg alakuló közgyűlését Borsod-Abaúj-Zemplén megye önkormányzata - közölte Illés Pál, a megyei önkormányzat főjegyzője az MTI érdeklődésére szerdán. A területi választási bizottság úgy döntött, hogy a megye egyik településén, Kékeden meg kell ismételni a szavazást, és mivel a tízezer lakos alatti települések voksain is múlik a megyei önkormányzat összetétele, ezért végleges eredményt még nem lehet hirdetni.

Addig pedig értelemszerűen nem alakulhat meg a megyegyűlés - mondta a főjegyző. Tájékoztatása szerint a megyei bíróság csütörtökön határoz a kékedi ügyben beterjesztett felülvizsgálati kérelemről. Amennyiben a bíróság a beadványt elfogadja, abban az esetben legkorábban október 16-án ülhet össze a megyei közgyűlés, ám ha helyben hagyja a területi választási bizottság döntését, akkor Kékeden új szavazást kell kiírni.

Ezt pedig az eredeti, október elsejei választástól számított harminc napon belül meg kell tartani. A szavazás eredményének ismeretében ülhet majd össze a megye közgyűlés, ennek időpontja november elejére tolódhat.