Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Már az orvosi kamara sem bízik Molnár Lajosban

MTI
2006.10.11. 16:05

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) bizalma megrendült a szaktárca vezetésében, ezért új tárgyalófél kijelölését kéri a kormánytól - mondta Éger István, a szervezet elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. "A MOK bizalma megrendült a szaktárca vezetésében, ezért a gyógyszerészek kéréséhez csatlakozva úgy látjuk, hogy az egészségügy jövője érdekében a kormány részéről új tárgyalófél kijelölésére van szükség" - közölte Éger István a kamara szerdán elfogadott határozatait ismertetve.

Elmondta: azért rendült meg a bizalmuk a szaktárcában, mert az elmúlt hónapok egészségpolitikai intézkedéseinek meghozatalakor nem vették figyelembe a betegellátás érdekeit. Mint mondta, hiába adtak hangot véleményüknek, hiába tettek különböző indítványokat, csak "nyilvános lejáratást és fenyegetéseket" kaptak.

Beszélt arról is, hogy a MOK aktívan támogat minden, a társkamarák, munkavállalói érdekképviseletek, betegszervezetek által szervezett, a "tragikus helyzet megszüntetése", a kötelező kamarai tagság eltörlése ellen fellépő demonstrációt, így a patikusok délelőtt bejelentett tiltakozó akcióját is.