Háromnapos ülést tart jövőhéten a parlament

MTI
2006.10.11. 19:05

"Háromnapos ülésünk lesz a jövő héten" - jelentette be Szili Katalin a házbizottság ülését követően. Közölte, hogy a munka hétfőn a szokásos módon kezdődik, majd a közbeszerzésekről szóló törvény módosításának részletes vitájára kerül sor, amelynek célja a körbetartozások mérséklése. E napon tárgyalja a Ház - egyebek mellett - a prémiumévek programról valamint a nemzeti agrár kárenyhítési rendszerről szóló törvényjavaslatokat is.

Szili Katalin a keddi munkanappal kapcsolatban elmondta: az Új Magyarország Fejlesztési Tervet mintegy ötórás időkeretben vitatja meg az Országgyűlés, amelyet a Magyar Televízió is közvetít. Ezt követően folytatódik a Magyar Köztársaság 2005. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló Állami Számvevőszéki jelentés vitája ötórás időkeretben. Kedden este kerül sor a légi közlekedésről szóló törvény módosításának általános vitájára - tette hozzá. Szerdán - egyebek mellett - az Állami Számvevőszék 2005. évi tevékenységéről szóló jelentést vitatják meg a képviselők, valamint két, a közbeszerzéssel kapcsolatos beszámoló illetve országgyűlési határozati javaslat kerül a Ház elé.

"Nem lesz ünnepi ülés október 23-án" - mondta Szili Katalin reagálva egy szerdán megjelent sajtóinformációra, amely szerint az 1956-os forradalom 50. évfordulója alkalmával ünnepi ülést tart a parlament.