Emma
9 °C
26 °C

TASZ kontra közlönykiadó: hatályon kívül helyezték a jogerős ítéletet

MTI
2006.11.06. 16:05

Hatályon kívül helyezte a Legfelsőbb Bíróság (LB) a Fővárosi Ítélőtábla azon ítéletét, amelyben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) pert nyert a Magyar Hivatalos Közlönykiadóval szemben a közlönykiadó szerkesztőbizottsága tagjainak 2002 és 2005 első félében kapott juttatásai ügyében.

A TASZ 2005 augusztusában fordult a közlönykiadóhoz, hogy megtudja a szerkesztőbizottsági tagoknak korábban kiutalt juttatások pontos összegét, ám a kiadó vezérigazgatója ezt elutasította. A társaság ezt követően fordult a bírósághoz. A TASZ keresetét első fokon elutasították, a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla azonban a jogvédő szervezetnek adott igazat.

A közlönykiadó felülvizsgálati kérelemmel élt a Legfelsőbb Bíróságon, amely az ítélőtábla döntését hatályon kívül helyezte, és elutasította a TASZ keresetét. A Legfelsőbb Bíróság megállapította, hogy a TASZ kérelme azért nem megalapozott, mert a közlönykiadó a kért adatokat személyes adatokként kezelte, és az adatok ezt a minőségüket a törvénymódosítás után is megőrizték.