Konrád
8 °C
26 °C

Módosították a keresetet a Révész Máriusz elleni perben

MTI
2006.11.08. 14:58
Módosította keresetét Mayer Aranka a Révész Máriusz, a Fidesz valamint a párttal szerződést kötött két internetszolgáltató cég elleni személyiségi jogi perében szerdán a II-III. Kerületi Bíróságon, ez alapján hárommillió forint nem vagyoni kár és annak kamatainak megfizetését kéri az alperesektől.

A felperes korábban azt kérte, hogy a bíróság tavaly augusztus óta havi 100 ezer forintban állapítsa meg az őt ért kár összegét egészen addig, amíg Révész Máriusz bocsánatot nem kér tőle.

Mayer Aranka az Élet és Irodalom című hetilap Orbán Viktor és felesége tokaji érdekeltségeivel foglalkozó "Tokaji borcsaták" című sorozata nyomán, a cikkek alapját képező dokumentumok átadójaként vált ismertté.

A per tárgya egy tavaly augusztusi sajtótájékoztató, amelyen Révész Máriusz, a Fidesz akkori szóvivője azt mondta, hogy "Mayer Arankát felhasználják az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban. Vannak olyan erők Magyarországon, amelyeknek 20-30 millió forintnál többet is megér az, hogy Orbán Viktort gyanúba keverjék. Egy-két tényfeltáró újságcikket megérne az, hogy Mayer Aranka vagy a családja hogyan tudott megvásárolni egy II. kerületi nagy értékű ingatlant".