György
16 °C
24 °C

Döcögősen alakul a hevesi közgyűlés

MTI
2006.11.15. 14:31

A tartós mulasztásos törvénysértés megelőzésére, a hevesi megyegyűlés elnökének megválasztására, illetve a bizottságok felállítására figyelmeztette a testület frakcióit levélben a megyei közigazgatási hivatal vezetője. A 20 jobboldali, illetve a 20 szocialista képviselőből álló testület máig nem tudott megegyezni a tisztségviselők személyéről.

A közigazgatási hivatal arra emlékezteti a frakciókat, hogy az önkormányzati törvény szerint a megyei közgyűléseknek elnököt kell választaniuk, illetve fel kell állítaniuk a szervezeti és működési szabályzatban szereplő bizottságokat. Politikai megegyezés hiányában ez nem történt meg a testület október 16-án megtartott ülésén, amikor ugyan megalakult a megyegyűlés, ám gyakorlatilag a mai napig működésképtelen.

A frontvonalak egyébként megmerevedni látszanak az elnöki tisztség körül, amelyre mindkét fél igényt tart. A Fidesz legfőbb érve, hogy a párt és szövetségesei, 940-nel több szavazatot szereztek október 1-jén, mint a szocialisták. Erre az MSZP azt mondja, hogy viszont a szocialista frakció a legnagyobb a testületben, hiszen ők egyedül, míg a Fidesz egy ötpárti szövetségben kapott 20 mandátumot.