Pályázati kiírás a kormányzati autók értékesítéséről

MTI
2006.11.15. 16:01

A kormány a tervezett 341 autó értékesítéséből most 84 autót ad el, ami havonta 4,5 millió forint, évente pedig 54 millió forint működési költség megtakarítást jelent, tudatta közleményben a kormányszóvivő szerdán.

"A kormány az Új Egyensúly programban vállaltnál is nagyobb mértékben - 318 autó helyett összesen 341-gyel, vagyis több mint 40 százalékkal - csökkenti a minisztériumi autók számát. Ezek közül most egyszerre 84 autót értékesítésére kerül sor nyílt eljárás keretében - a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság rövidített pályázati felhívása ma jelent meg" - fogalmazott közleményében Danks Emese. Hozzátette, hogy a 84 autó eladásából 100-150 millió forint bevételt vár a kabinet.

A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság a pályázati felhívásában meghirdetett 84 autó együttes megvásárlására érkező ajánlatokat december 4-ig várja. A 84 autó eladásából befolyó pénzt teljes egészében az Útravaló Ösztöndíjprogramra, vagyis a hátrányos helyzetű tanulók ösztöndíjára fordítja.

A mostani értékesítésen túl a minisztériumok maguk is eladnak, vagy továbbadnak még 257 autót. A gépjárműpark csökkentéséből összesen megközelítőleg 290 millió forintos bevételre lehet számítani, az üzemeltetési költségekben pedig 180 millió forintos nagyságrendű éves megtakarítás érhető el.