Egységes közszolgálati sztrájkbizottság alakult

MTI
2006.11.16. 20:50

Egységes sztrájkbizottságot alakítottak a közszolgálati szakszervezetek, miután a kormányoldal nem tett újabb javaslatot a béremelésre - jelentették be az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) csütörtök délelőtti, rendkívül rövid ülésén.

A mintegy 350 ezer munkavállaló képviseletét ellátó szervezetekből alakult sztrájkbizottság vezetője, Szabó Endre az ülést követően az MTI-nek elmondta: a legfőbb ok, ami miatt megalakították a sztrájkbizottságot, az volt, hogy nem látnak kormányzati szándékot a béremelésre. Szabó Endre közölte: a fő cél most az, hogy a sztrájkbizottságon belül folytassanak érdem vitát, és lehetőleg ott állapodjanak meg.

A kormányzat kész a tárgyalások folytatására mind a sztrájkbizottsággal, mind a közszféra országos érdekegyeztető fórumain - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium. Csizmár Gábor államtitkár "megfontolásra javasolta a szakszervezeteknek, hogy érdemes-e a sztrájkbizottság megalakítása miatt működésképtelenné tenni az érdekegyeztető fórumokat".