Civil Összefogás a társadalom jövőjéért

MTI
2006.11.24. 17:38
Civil Összefogás néven több társadalmi szervezet új érdekképviseletet hozott létre, mivel hiányolják a kormányzat egyeztetési szándékát - jelentette ki Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke pénteken Budapesten.

Danks Emese kormányszóvivő pénteki közleményében erre úgy reagált: a jelenlegi koalíció újította fel 2002-ben az érdekegyeztetés intézményét, és az elmúlt hónapokban számos alkalommal egyeztettek a civil szervezetekkel és az érdekképviseletekkel.

A Civil Összefogást az aggodalom indította el a társadalom jövőjéért - hangsúlyozta Szabó Endre. Hozzátette: ha a kormányzat nem változtat a bejelentett megszorító intézkedéseken, szociális katasztrófa várható. Szolidaritást vállalnak az egészségügyi dolgozókkal a kötelező kamarai tagság megszüntetése miatt, továbbá támogatják a pedagógusok december 15-ére tervezett sztrájkját.

A Civil Összefogás elnevezésű csoportosulás tagjai közé tartozik a Magyar Gyógyszerész Kamara, a Magyar Orvosi Kamara, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Magyar Írószövetség, a Magyar Lemezlovasok Egyesülete, a Levegő Munkacsoport, valamint az Asztmások és Allergiások Országos Egyesülete.